Cavallerissa

Fins al segle XVIII els monjos jerònims cultivaven preferentment l’olivera, la vinya, garroferes i ametlers, a més de les seues hortes, però ja en este segle van començar a plantar la morera, que servia per a alimentar els cucs de seda, llavors indústria important en tot el Regne de València.

Estos cultius es van mantindre fins a 1835, data en què els monjos van abandonar el monestir, per la desamortització.

Quan Tomás Trénor Keating comprà el monestir en 1843, va plantar a més gran quantitat de vinyes, anouers i la resta de per a arreplegar collites de panses, anous i altres fruites seques.

El seu fill, Federico Trénor Bucelli, va utilitzar les vinyes per a elaborar vi que, junt amb l’anteriorment dit, era exportat a Cuba, Filipines i Hispanoamèrica, aconseguint una gran explotació agrícola, augmentant el número de mules, cavalls, vaques i ovelles.

El seu fill Federico Trénor Palavicino, va continuar en esta línia, tenint com a treballadors de les seues terres a la majoria de veïns de Ròtova i Alfauir.

En esta quadra de mules podem apreciar els principals apers de cultiu que es van usar en estos segles.

Estada gòtica amb volta soportada per dos arcs faixons apuntats. Es conserven en ella l’abeurador, el pessebre i l’empedrat originals. Presidint la cavallerissa, sobre el pessebre, un plafó ceràmic del segle XVI, amb la representació de Sant Antoni Abad.

 


Continuar visita: Jardins romàntics
Història  
   
  Sant Jeroni de Cotalba  
  Pòrtic d’entrada
  Poblat morisc
  Torre Major o de les campanes
  Fatxada principal
  L’Església
  La Custodia
  Cuina i forn
  Claustre
  Sala Capitular
  Almàssera
  Fra Nicolau
  Cavallerissa
  Jardins romàntics
  Aqüeducte
  Sitja i cup
   
  Multimèdia  
   
  Notícies  
   
 Visites  
   
  Celebracions  
   
  Enllaços  
   
  Com arribar  
   
  Contactar  
   
  Página en facebook del Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba Perfil en Twitter del Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba Perfil en Instagram del Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba
Canal de en Youtube del Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba Perfil en TripAdvisor del Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba Galeria en Flickr del Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba
Perfil en Pinterest del Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba Página en Linkedin del Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba Artículo de Wikipedia del Monasterio de Sant Jeroni de Cotalba
 
     
   
 
Avís Legal