Cuina i forn

Acabada al principi de la construcció del monestir i durant el segle XV utilitzada com a cuina, refectori i forn, quan hi havia pocs monjos.

Acabada al principi de la construcció del monestir i durant el segle XV utilitzada com a cuina, refectori i forn, quan hi havia pocs monjos. Posteriorment el refectori es va traslladar a una altra sala, ja que, des del segle XVI, el número de monjos havia aumentat considerablement, quedant esta estància com a cuina i forn, a on s’elaborava el pa setmanalment.

S’alimentaven molt frugalment de les verdures i fruites de la seua horta, ous de la seua granja, llet de cabres, ovelles i vaques del seu estable i ocasionalment es permetien menjar un poc de carn dels seus pollastres i gallines, excepte en quaresma. Durant el menjar no estava permés parlar entre ells sinó que escoltaven al monge lector, amb llibres piadosos diversos.

Es tracta d’una sola nau quadrangular soportada per quatre arcs creuats, amb unes xicotetes voltes arestoses en els cantons. Distinguim la cuina, pròpiament dita, amb una mostra de taulellets del segle XV i el forn morisc.